Hoe kies je de beste laarzen

Ben je op zoek naar een set goede laarzen, voor privégebruik of wellicht voor je personeel? Dan zal het je na een zoektocht al snel opvallen hoeveel keuze er op dit gebied is. De vele soorten laarzen die er zijn, kunnen het lastig maken om het juiste paar laarzen te vinden. Om je op weg te helpen, hebben we hieronder de belangrijkste aandachtspunten verzameld voor het vinden van de perfecte laarzen. Doe er je voordeel mee!

Let op het soort laarzen

Laarzen zijn er in allerlei soorten en varianten. Denk aan hoge laarzen, die je op modderige terreinen nodig hebt, lage laarzen, laarzen van diverse rubbersoorten, et cetera. Denk van tevoren goed na over het doel die jouw laarzen moeten dienen. Dat maakt het zoeken al een stuk eenvoudiger!

Bij laarzen is meten weten

Een cruciaal tweede aandachtspunt bij het zoeken naar laarzen, is de juiste maat kiezen. Hier geldt dat meten weten is. Het bepalen van de juiste maat laarzen werkt bij laarzen net even anders dan bij gewone schoenen. De maten van laarzen vallen niet altijd even groot uit, afhankelijk van het merk. Zo kun je maat 41 hebben, maar zul je soms voor een maatje groter moeten kiezen als je lekker zittende laarzen zoekt. Wees dus kritisch en pas de laarzen goed. Neem hiervoor ruim de tijd. Aan de voorzijde moet ongeveer een duimdikte ruimte over zijn voor een goede pasvorm van de laars. Houd er tijdens het passen ook rekening mee of je dunne sokken, dikke sokken of bijvoorbeeld een panty draagt, want dit kan de pasvorm meer beïnvloeden dan je denkt.

Kijk altijd even in de spiegel bij het passen van laarzen

Laarzen moeten natuurlijk mooi staan. Zorg er daarom voor dat, als je de laarzen ‘live’ past, je altijd even een spiegelcheck doet. Je wilt er natuurlijk altijd wel chique en eigentijds bijlopen, ook al zijn het laarzen!

Loop een rondje op de laarzen

Bij laarzen is, naast pasvorm en looks, het gevoel dat je tijdens het lopen hebt. Je moet op je nieuwe set laarzen lekker kunnen lopen, zonder knellingen en dergelijke. Pas de laarzen daarom en loop er een paar rondje mee.

Overweeg om je laarzen te personaliseren

Ten slotte kun je nog overwegen om te kiezen voor laarzen mt een opdruk. Dit is tegenwoordig onlin snel te regelen. Hierbij gaat het niet om de kleur van de laarzen, maar om een tekst of logo dat je op de laarzen kunt laten afdrukken. Zeker als de laarzen een bedrijfsmatig doel hebben, is het bedrukken van je laarzen met een eigen tekst of bedrijfslogo het overwegen waard.

© Pexels.com

Let op het merk: goedkoop is bij laarzen vaak duurkoop

Bij laarzen geldt, net als bij veel andere producten, dat goedkoop uiteindelijk vaak duurkoop is. Let er daarom op dat je een goed merk laarzen koopt, die lang meegaan. Je kunt beter voor een goed merk kiezen en iets meer betalen, dan goedkope laarzen aanschaffen die snel slijten.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *