4 redenen waarom een hoogslaper een absolute aanwinst is voor de kinderkamer

4 redenen waarom een hoogslaper een absolute aanwinst is voor de kinderkamer

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom een hoogslaper een absolute aanwinst is voor de kinderkamer. Het is niet alleen ruimtebesparend, maar stimuleert ook zeker de creativiteit van je zoon of dochter. We vertellen je hieronder graag meer over de vier belangrijkste redenen waarom een hoogslaper een goede keuze is voor de kinderkamer.

Beter gebruik van de beschikbare ruimte en ruimtebesparend

Een los bureau een apart bed en daarnaast nog een kast nemen doorgaans nogal wat ruimte in beslag. Is de ruimte in de kinderkamer echter maar beperkt? Dan is het belangrijk om de ruimte zo goed mogelijk te gebruiken. Kies je voor een hoogslaper dan heb je alles als het ware boven en compact bij elkaar en blijft er verder in de kamer ruimte over. Wil je hier graag wat voorbeelden van zien? Kijk voor inspiratie naar Emob hoogslapers. Dan krijg je een goed beeld hoe dit eruitziet en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van hoogslapers en waarom het echt ruimtebesparend is.

Voor een opgeruimde kinderkamer

Doorgaans hebben kinderen naarmate ze opgroeien ook steeds meer speelgoed en andere spullen op hun kamer. Om te voorkomen dat de kinderkamer een rommelige aanblik krijgt moet je zorgen voor voldoende opbergmogelijkheden. Een hoogslaper biedt de nodige opbergruimte waar je zoon of dochter speelgoed, kleding en andere spullen in kwijt kan. Voor je kind is het zo ook een stuk eenvoudiger om te zorgen voor een opgeruimde kamer.

Spelen en de creativiteit een boost geven

Waarom een hoogslaper een absolute aanwinst is voor de kinderkamer? Omdat het voor kinderen ook heel veel speelplezier geeft. Door dat ze boven slapen kunnen ze naar hartenlust klimmen en het geeft hun creativiteit ook een boost. Van even gamen achter hun computerscherm op het bureau tot naar boven klimmen en op hun bed een zelfverzonnen spelletje doen met een vriendje of vriendinnetje. Daarnaast is het ook een fijne plek voor als je kind even behoefte heeft om alleen te zijn en rustig een boekje wil lezen of gewoon even niet gestoord wil worden. Bij www.emob.be hebben ze een ruim assortiment aan hoogslapers en kan je samen met je kind kijken welke hoogslaper het leukste of meest geschikt is.

© Pexels.com

Heel eenvoudig schoonmaken

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar ook het schoonmaken gaat een stuk eenvoudiger. Niet alleen omdat alles compact bij elkaar zit maar vooral om het bed boven is. In de meeste gevallen is er dan onder een open ruimte (met een bureau). Normaal gesproken komt er onder het bed met de tijd een behoorlijk stoflaagje waar je moeilijk bij kan. Bij een hoogslaper kan je het veel beter schoonmaken en is het geen enkel probleem om er wekelijks een keer met de stofzuiger langs te gaan. Ideaal ook als je kind toch wat gevoeliger is voor stof en/of huisstofmijt.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *