Hoe geraak ik van mijn droge huid af

Een droge huid kan ongemakkelijk zijn en kan leiden tot huidirritatie, schilfering en soms zelfs tot huiduitslag. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je van een droge huid af kunt komen. Hieronder volgen 10 tips:

 1. Gebruik een vochtinbrengende crème
  Het is belangrijk om je huid regelmatig in te smeren met een vochtinbrengende crème om de vochtarme huid te herstellen en te helpen om vocht vast te houden. Kies een crème met een hoge concentratie aan glycerine, ureum of hyaluronzuur om de huid te hydrateren.
 2. Was je zeker niet met te heet water
  Hoewel het heerlijk is om in een heet bad te stappen, kan heet water de natuurlijke oliën van de huid afbreken en leiden tot uitdroging. Kies in plaats daarvan voor warm water en beperk het douchen tot maximaal 10-15 minuten.
 3. Gebruik een milde zeep
  Sommige zeepsoorten kunnen de huid uitdrogen en de huidbarrière afbreken. Kies in plaats daarvan voor een milde, pH-neutrale zeep om de huid te reinigen zonder het vochtgehalte te verminderen.
 4. Gebruik een luchtbevochtiger
  Als je in een droge omgeving woont of werkt, kan het gebruik van een luchtbevochtiger helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden en de huid te hydrateren.
 5. Drink voldoende water
  Het is belangrijk om voldoende water te drinken om ervoor te zorgen dat je huid voldoende vocht krijgt. Probeer om ten minste acht glazen water per dag te drinken om je huid gehydrateerd te houden.
 6. Gebruik ook ‘s nachts een bevochtiger
  Als je in een droge kamer slaapt, kan het gebruik van een luchtbevochtiger ervoor zorgen dat de lucht vochtig blijft en dat je huid minder uitgedroogd is wanneer je wakker wordt.
 7. Gebruik een product op basis van olie of vaseline
  Als je huid extra droog is, kunnen olie- of vaselinegebaseerde producten helpen om het vocht in de huid te houden. Gebruik deze producten na het douchen of baden terwijl de huid nog vochtig is om het vochtgehalte te verhogen.
 8. Bescherm je huid tegen de wind en de kou
  Als je huid blootgesteld wordt aan extreme weersomstandigheden zoals koude wind of lage vochtigheid, kan dit leiden tot uitdroging. Probeer je huid te beschermen tegen deze omstandigheden door een hoed, sjaal of handschoenen te dragen wanneer je buiten bent.
 9. Gebruik een exfoliërend product
  Als je huid droog is, kan het helpen om te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en het vochtgehalte te verhogen. Gebruik echter niet te vaak een exfoliërend product, omdat overmatig exfoliëren de huid kan irriteren en uitdrogen.
 10. Gebruik een vochtinbrengende balsem bij droge lippen
  Droge lippen zijn mogelijks een teken van uitdroging en kunnen pijnlijk zijn en zelfs barsten. Gebruik een vochtinbrengende lippenbalsem om de lippen te hydrateren en beschermen tegen de de koude en/of droge lucht.
© Pexels.com

Als je last hebt van een droge huid, is het belangrijk om de bovenstaande tips in overweging te nemen om de huid gehydrateerd te houden en te helpen om van een droge huid af te geraken. Vergeet niet om ook een dermatoloog te raadplegen als de problemen blijven duren. Dis is belangrijk omdat er soms onderliggende medische aandoeningen kunnen zijn die behandeld moeten worden.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *