Hoe kan je snel een avondmaal bereiden

De avondmaaltijd is voor de meeste mensen een moment van lekker onspannen. Gewoon genieten van een heerlijk menu en bijkomen van de drukke dag. In veel gevallen wilt u niet urenlang bezig zijn in de keuken. Het goede nieuws is dat het bereiden van een gezonde en voedzame maaltijd geen tijdrovende klus hoeft te zijn. Door het maken van slimme keuzes bespaart u zich enorm veel tijd terwijl u wel kan genieten van een heerlijk menu. Mocht u denken dat zoiets lastig is, lees dan verder en doe uw voordeel met de volgende tips.

Snel koken door slim te kiezen

Mocht u denken dat het snel bereiden van een maaltijd alleen is weggelegd voor de moderne single, dan heeft u het mis. Ook het bereiden van een diner voor het hele gezin hoeft geen uren in beslag te nemen. Als u namelijk kiest voor de drie basisingrediënten (aardapelen, groente en vlees of vis), dan ben u vaak al binnen 30 minuten klaar. Uiteraard kan het nog sneller door te kiezen voor groenten uit een potje. Ook het vervangen van de verse aardappelen, bijvoorbeeld door puree uit een zakje of rijst, bespaart u zich flink wat tijd. Eet u liever wel verse aardappelen, kies dan eens voor een kruimige aardappelsoort. Dit type aardappel is sneller klaar dan de vastkokende variant.

Kooktalent uit een doos

De tijd dat u over een behoorlijk kooktalent moet beschikken ligt gelukkig achter ons. Zelfs als u geen enkele inspiratie kunt vinden, is het realiseren van een indrukwekkende maaltijd geen enkel probleem. Tegenwoordig zijn er tal van bedrijven die maaltijdboxen aan huis leveren. Op die manier zet u niet alleen in een handomdraai een prachtig gerecht op tafel, u eet ook een stuk gezonder in vergelijking met de verse maaltijden uit de supermarkt. Alle benodigde ingrediënten zitten in de maaltijdbox en vaak kunt u de recepten bewaren. Op die manier wordt het koken voor iedereen leuk en leerzaam. Vooral als u vaak gasten uitnodigt voor de avondmaaltijd is zo’n box ideaal. Uw gasten zullen aangenaam verrast zijn en u overladen met complimenten voor uw kookkunsten.

Kies voor ingrediënten met een korte kooktijd

Zelfs als u naast uw job ook een druk sociaal leven heeft, is het mogelijk om in een korte tijd een heerlijke maaltijd te bereiden. In dat geval is het een kwestie van de juiste keuzes maken. Zo heeft vis vaak een kortere bereidingstijd in vergelijking met de meeste vleessoorten. Kiest u daarnaast voor kant-en-klare bijgerechten zoals rijst en groenten, dan bespraat u zich nog meer tijd. In dat geval kunt u al binnen vijftien minuten een volwaardige en gezonde maaltijd op tafel zetten.

© Pexels.com

Conclusie

Het bereiden van een gezonde en voedzame maaltijd betekent niet dat u uren in de keuken hoeft te staan. Door van te voren te bepalen wat u wilt eten kunt u zich een hoop tijd besparen. Op die manier is het koken na een lange werkdag geen tijdrovende bezigheid, maar juist een plezierige activiteit.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *