3 originele activiteiten in Brussel

Brussel is een fantastische stad om te bezoeken. Het is een hele dynamische en bruisende stad waar verschillende culturen en keukens samen komen. Een zeer internationale stad waar altijd veel te zien en te doen is. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die iedereen een keer wilt zien. Denk hierbij aan het Atomium, het Jubelpark en de Grote Markt. Ondanks dat deze bezienswaardigheden de moeite waard zijn om te bezoeken, heeft het ook wel een beetje een ‘been there, done that’ gehalte. Woon je in België of Nederland, dan is er een grote kans dat je deze bezienswaardigheden in Brussel al eens hebt bezocht.
Het is daarom tijd om Brussel op een nieuwe manier te ontdekken. Brussel heeft veel verschillende, originele activiteiten te bieden. We hebben er drie voor je op een rijtje gezet.

1. Chocolade maken in het Chocolade Atelier

Kun jij ook zo genieten van chocolade en heb jij je altijd al afgevraagd hoe chocolade eigenlijk gemaakt werd? Dan is dit je kans. In Brussel kun je namelijk een chocolade workshop volgen waarin je zelf aan de slag gaat om je eigen chocolade te maken.
Je krijgt eerst een korte introductie over de historie van chocolade en begint daarna met het maken van chocolade. Je zult volledig begeleid worden tijdens het gehele proces en zult naar huis gaan met een heerlijk zakje zelfgemaakte pralines. Atelier Chocolat staat zeer hoog aangeschreven en inmiddels hebben al honderden mensen hier met plezier een chocolade workshop gevolgd. Een leuke activiteit met je lief, je beste vriend of met het gezin. De workshop is namelijk ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Ook is dit een leuke activiteit om te ondernemen voor Moederdag, Vaderdag of een verjaardag.

2. Maak een wandeltocht en geniet van de straatkunst

Brussel is een zeer artistieke stad. Er zijn heel veel muurschilderingen en kunstwerken te vinden in het centrum van de stad. Een leuke activiteit voor jong en oud is het organiseren van een wandeltocht om deze muurschilderingen en kunstwerken in het echt te bewonderen. Deze stripmuren zijn zeer goed onderhouden en een genot om in levende lijve te zien. Zet in ieder geval de volgende stripmuren op je lijstje:
1. Titeuf – Boulevard Emile Bockstael 1
2. Cori de Scheepsjongen – Fabrieksstraat 21
3. Asterix en Obelix – Washuisstraat 33

© Pexels.com

3. Geniet van heerlijke jazz muziek in een jazzclub

Brussel heeft een bijzondere jazzscene. Er zijn veel jazzclubs te vinden in het centrum van de stad, maar ook in de buitenwijken van Brussel kun je goed terecht voor een avondje jazz. Het is een leuke activiteit om te ondernemen tijdens een date, maar ook wanneer je een avondje erop uit gaat met je vrienden. Laat je heerlijk meeslepen door de zwoele klanken van de bijzondere jazzmuziek die je zult horen. Er worden ook vaak jazz events georganiseerd in Brussel. Het grootste event dat jaarlijks terugkomt, is het Brussel Jazz weekend. Tijdens dit weekend kun je genieten van zowel nationale jazz artiesten als internationale jazz artiesten. Het zal in ieder geval een weekend worden om nooit te vergeten.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *